Guido Heerink

In 1990 ben ik geboren en getogen in Lemelerveld. Ik ben er opgegroeid en heb er 20 mooie jaren gehad. In 2010 ben ik verhuisd naar Zwolle, daar woon ik nog steeds.

Van jongs af aan ben ik altijd druk bezig geweest met voetballen bij de plaatselijke vv, als speler en een tijdje als trainer. In 2008 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen als trainer en in 2010 als speler om verder te gaan in de wereld van de fitness. Ik ben gaan werken bij VitalCentre Heino en Raalte als fitness-, circuit- en spinninginstructeur. Op dit moment werk ik nog steeds een aantal uurtjes per week op deze fijne plek!

In 2010 ben ik begonnen met mijn studie fysiotherapie. Dit sloot fantastisch aan bij mijn fascinatie voor het menselijk lijf en de mogelijkheden die het te bieden heeft. Ik blijf mij verwonderen over hoe mooi en sterk het lichaam werkt.

In de periode na de voetbal ben ik ook zelf begonnen met het ‘gooien’ van gewichten, functioneel trainen en hardlopen. Nog steeds grijp ik een vrij uurtje aan om te gaan sporten. Omdat het zo lekker is, maar ook om even een moment voor mezelf te hebben. Daarnaast vind ik mijn leefstijl belangrijk en probeer ik zoveel mogelijk verantwoord te leven. Naast sporten kan ik verder in mijn vrije tijd erg genieten van heerlijk eten, borrelen met vrienden, quality time met het gezin of languit op de bank met een Netflixje. (Iets minder verantwoord, dat dan weer wel.)

In het voorjaar van 2010 heb ik de mbo-opleiding sport en bewegen, met uitstroomprofiel bewegingsagoog, afgerond. In het najaar startte ik met de opleiding fysiotherapie in Groningen. Vier jaar later heb ik deze hbo-opleiding afgerond. Ik kon gelijk aan de bak bij Fysiofits, een praktijk met ruimtes in Vitalcentre Raalte en Heino.  Het bedrijf en de werkplekken waren voor mij niet nieuw. Ik liep er namelijk al stage. En dat deed ik niet bij een onbekende… Casper was destijds mijn stagebegeleider.

De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld door allerlei post-hbo cursussen te volgen. Ze gingen voornamelijk over sport en gedrag. Sport uiteraard … daar houd ik van! En gedrag …  dat is de belangrijkste factor bij herstel. Positief, want het kan zorgen voor een supersnel en vlot herstelproces. Maar ook negatief, want bepaald gedrag kan een ernstige herstelbelemmering zijn. De recentste ontwikkeling is dat ik een enorme passie hebt ontwikkeld voor fysieke stress, dus naast bewegen ook het belang van voeding en bijvoorbeeld slaap. Dit heb ik vertaald naar de ‘zes domeinen naar kracht’!

In mei 2010 heb ik het gelukkige moment gehad om mijn fantastische vriendin tegen het lijf te lopen. Jessica van Boven en ik zijn nog steeds bij elkaar. Begin 2019 is ons leven verrijkt met, hoe kan het ook anders, het allermooiste zoontje van de wereld: Luca. Heerlijk vind ik het om tijd door te brengen met het gezin!

Begin 2018 heb ik ontslag genomen bij Fysiofits om vervolgens als freelance fysiotherapeut te gaan werken. Sinds die periode heb ik gewerkt bij praktijken in Slagharen, Zwolle, Ommen en Rijssen. Op al deze plekken heb ik veel kennis en ervaringen opgedaan waardoor ik mijn eigen visie ontwikkeld heb. En die wil ik maar wat graag jullie delen!

Vanaf 1 oktober 2019 gaan Casper en ik de uitdaging aan. We starten met Fysiotherapie KRACHT. Eindelijk samen onze visie op gezondheid neerzetten. Ik kan niet wachten …

Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme, kennis en vaardigheden in samenwerking met jou, een fantastisch herstel ga bereiken!

Contact gegevens

 • Je kunt ons vinden in Sportcentrum Tijenraan gevestigd aan de Zwolsestraat 65, in Raalte.

 • Telefoon nummer
  Guido: 06 – 29383267
  Casper: 06 – 26752728

 • Post adres:
  Fysiotherapie Kracht
  Zwolsestraat 65
  8101 AB Raalte


Anja Eefting-Tingen
Anja Eefting-Tingen
2020-11-06
Als collega's ken ik beide therapeuten goed. De gedrevenheid en manier van aanpakken waardeer ik zeer. Ik had aantal klachten ontwikkeld in de afgelopen jaren. Dus nam ik contact op met Guido. Hij heeft mijn invulformulier grondig bekeken en na 1 teleconsult heb ik voldoende handvaten gekregen om hier aan te werken. Met zijn passie, grondige inventarisatie en kennis heeft hij mij kunnen triggeren om vooral mijn leefstijl weer positief op de rails te krijgen Dankjewel Guido! Heel veel aan gehad, jouw holistische kijk op het vak en mijn klachten heeft ervoor gezorgd dat ik weer goed slaap, bewust beweeg en eet. En topfit ben. Succes ermee! Als ik weer iets heb weet ik jullie te vinden! Anja Eefting Tingen, collega (kinder)(sport)fysio
Tim Sibelt
Tim Sibelt
2020-10-26
Brian Hilbers
Brian Hilbers
2020-10-12
Met de behandeling & tips van Guido was ik niet alleen snel van mijn rugproblemen af, maar ik heb er ook goede levensstijl informatie aan overgehouden die ik de rest van mijn leven mee zal nemen. Echte aanrader!
Laura Schiphorst
Laura Schiphorst
2020-10-02
Ondanks dat ik na 3 consulten al verlost ben van mijn rugklachten was dit zeker geen quick fix! Tijdens de consulten heeft Guido me meegenomen in het vinden van de juiste balans tussen stress en ontspanning, de juiste manier van bewegen en het verhogen van mijn energieniveau. Door deze bewust wording heb ik aanpassingen kunnen maken in mijn leefstijl en denkstijl en zit ik lekkerder in mijn vel!
Stijn Veldman
Stijn Veldman
2020-09-02
Persoonlijk heb ik veel opgestoken tijdens de behandelingen. In tegenstelling tot veel fysiotherapeuten zijn ze echt gericht op een langetermijnoplossing.
Frida Osseforth
Frida Osseforth
2020-08-10
Deze praktijk doet zijn naam eer aan KRACHT. Ze begeleiden je om op een verantwoorde manier je grenzen op te zoeken. Luisteren wat voor doel je graag wil bereiken en gaan dan samen met jou aan de slag. Zijn heel duidelijk in de uitleg hoe je klachten waarschijnlijk zijn ontstaan. Hoe je er mee om kunt gaan en leert begrijpen. Zowel fysiek als mentaal. Via app kreeg ik oefeningen mee die ik thuis kon doen. Kortom leuke praktijk doel gericht en je bent daar een persoon en geen nummer heel belangrijk in deze haastige maatschappij. Dat geeft je als patiënt KRACHT om door te gaan ook als het soms even lastig is helpen en stimuleren zei je kortom super team.
Roy Flierman
Roy Flierman
2019-12-30
Bij Fysiotherapie Kracht wordt de focus gelegd op het verminderen en voorkomen van klachten, door kennis en ervaring met je te delen in het herkennen, begrijpen en accepteren van het fysieke en mentale pijnproces. In combinatie met oefeningen op locatie en eenvoudige oefeningen voor thuis was dit voor mij zeer effectief. Zowel de gesprekken, behandelingen en locatie als zeer prettig ervaren. Aanrader dus.

Volg ons!

© Fysiotherapie Kracht - Privacy Policy