Guido Heerink

In 1990 ben ik geboren en getogen in Lemelerveld. Ik ben er opgegroeid en heb er 20 mooie jaren gehad. In 2010 ben ik verhuisd naar Zwolle, daar woon ik nog steeds.

Van jongs af aan ben ik altijd druk bezig geweest met voetballen bij de plaatselijke vv, als speler en een tijdje als trainer. In 2008 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen als trainer en in 2010 als speler om verder te gaan in de wereld van de fitness. Ik ben gaan werken bij VitalCentre Heino en Raalte als fitness-, circuit- en spinninginstructeur. Op dit moment werk ik nog steeds een aantal uurtjes per week op deze fijne plek!

In 2010 ben ik begonnen met mijn studie fysiotherapie. Dit sloot fantastisch aan bij mijn fascinatie voor het menselijk lijf en de mogelijkheden die het te bieden heeft. Ik blijf mij verwonderen over hoe mooi en sterk het lichaam werkt.

In de periode na de voetbal ben ik ook zelf begonnen met het ‘gooien’ van gewichten, functioneel trainen en hardlopen. Nog steeds grijp ik een vrij uurtje aan om te gaan sporten. Omdat het zo lekker is, maar ook om even een moment voor mezelf te hebben. Daarnaast vind ik mijn leefstijl belangrijk en probeer ik zoveel mogelijk verantwoord te leven. Naast sporten kan ik verder in mijn vrije tijd erg genieten van heerlijk eten, borrelen met vrienden, quality time met het gezin of languit op de bank met een Netflixje. (Iets minder verantwoord, dat dan weer wel.)

In het voorjaar van 2010 heb ik de mbo-opleiding sport en bewegen, met uitstroomprofiel bewegingsagoog, afgerond. In het najaar startte ik met de opleiding fysiotherapie in Groningen. Vier jaar later heb ik deze hbo-opleiding afgerond. Ik kon gelijk aan de bak bij Fysiofits, een praktijk met ruimtes in Vitalcentre Raalte en Heino.  Het bedrijf en de werkplekken waren voor mij niet nieuw. Ik liep er namelijk al stage. En dat deed ik niet bij een onbekende… Casper was destijds mijn stagebegeleider.

De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld door allerlei post-hbo cursussen te volgen. Ze gingen voornamelijk over sport en gedrag. Sport uiteraard … daar houd ik van! En gedrag …  dat is de belangrijkste factor bij herstel. Positief, want het kan zorgen voor een supersnel en vlot herstelproces. Maar ook negatief, want bepaald gedrag kan een ernstige herstelbelemmering zijn. De recentste ontwikkeling is dat ik een enorme passie hebt ontwikkeld voor fysieke stress, dus naast bewegen ook het belang van voeding en bijvoorbeeld slaap. Dit heb ik vertaald naar de ‘zes domeinen naar kracht’!

In mei 2010 heb ik het gelukkige moment gehad om mijn fantastische vriendin tegen het lijf te lopen. Jessica van Boven en ik zijn nog steeds bij elkaar. Begin 2019 is ons leven verrijkt met, hoe kan het ook anders, het allermooiste zoontje van de wereld: Luca. Heerlijk vind ik het om tijd door te brengen met het gezin!

Begin 2018 heb ik ontslag genomen bij Fysiofits om vervolgens als freelance fysiotherapeut te gaan werken. Sinds die periode heb ik gewerkt bij praktijken in Slagharen, Zwolle, Ommen en Rijssen. Op al deze plekken heb ik veel kennis en ervaringen opgedaan waardoor ik mijn eigen visie ontwikkeld heb. En die wil ik maar wat graag jullie delen!

Vanaf 1 oktober 2019 gaan Casper en ik de uitdaging aan. We starten met Fysiotherapie KRACHT. Eindelijk samen onze visie op gezondheid neerzetten. Ik kan niet wachten …

Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme, kennis en vaardigheden in samenwerking met jou, een fantastisch herstel ga bereiken!

Contact gegevens

 • Je kunt ons vinden in Sportcentrum Tijenraan gevestigd aan de Zwolsestraat 65, in Raalte.

 • Telefoon nummer
  Guido: 06 – 29383267
  Casper: 06 – 26752728

 • Post adres:
  Fysiotherapie Kracht
  Zwolsestraat 65
  8101 AB Raalte

Richard Huijsmans
Richard Huijsmans
25/02/2022
Door een goede diagnose, no nonsense behandeling en goede tips, was ik binnen de kortste keren rugklachten vrij. Door de goede adviezen blijf ik ook klachtenvrij. Ik ben mijn buurman dankbaar dat hij mij destijds adviseerde om naar Fysiotherapie Kracht over te stappen. Casper is een fijne behandelaar, die in samenwerking met mij probeert om de problemen zo snel mogelijk op te lossen..
Bodine ten Broeke
Bodine ten Broeke
08/02/2022
Kwam door aanraden van familie en vrienden bij Fysiotherapie Kracht voor mijn knieblessure. Ik kon snel terecht en ben ontzettend goed geholpen. Door alle oefeningen en tips heb ik geen last meer van mijn knie tijdens hardlopen. Ze nemen de tijd voor je en de sfeer is altijd prettig! Zou Fysiotherapie Kracht absoluut aanraden aan anderen!
Ronny Obdeijn
Ronny Obdeijn
03/02/2022
Guido geeft een duidelijke uitleg waar het probleem vandaan komt en geeft naast een effectieve behandeling, ook tips en adviezen om te voorkomen dat deze klachten terugkeren.
Tim in 't Veld
Tim in 't Veld
01/02/2022
Na een goede overzichtelijke intake zelf aan de slag gegaan met de tips van Guido. Door zijn duidelijke uitleg kan je makkelijk aan de slag. Er wordt duidelijk gemaakt dat je zelf met je lichaam en geest aan de slag moet en door deze kijk op de aanpak is het interessant om met je zelf aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard!
kaj verswijver
kaj verswijver
30/01/2022
Doordat ik af en toe wat te onbenullig met gewichten gooi in de sportschool ontstaan er wel eens wat pijntjes. Maar gelukkig naar 3 behandelingen al weer hersteld van mijn overbelaste elleboog. Hierna nog een paar oefeningen meegekregen voor een oude belssure aan mijn schouder. Ben voorlopig pijnvrij, maar als er weer een blessure ontstaat kom ik graag weer terug bij fysiotherapie kracht.
Monika Godeschalk - van den Brink
Monika Godeschalk - van den Brink
30/01/2022
Fijne sfeer, word gemotiveerd en gestimuleerd!!! Heb al veel bereik in deze maanden en ga er nog meer uithalen als het aan mij ligt.
Bianca Walraven
Bianca Walraven
28/01/2022
Eerlijke fysiotherapeut. Behandeld niet alleen de pijn maar onderzoekt ook waar het vandaan komt zodat het hele probleem aangepakt kan worden.
Frits Swuste
Frits Swuste
28/01/2022
Ik had regelmatig last van mijn onderrug. Na een paar behandelingen ging het al snel beter. Daarna veel oefeningen meegekregen die ik eenvoudig thuis kan doen.
Anniek Benjamens
Anniek Benjamens
28/01/2022
Sinds september train ik 1x per week met Guido. In verband met enkelletsel, vond ik het heel spannend om het sporten weer op te pakken en vooral er plezier in te krijgen, omdat fitness / krachttraining niet meteen iets is wat ik heel leuk vond. Iedere week weer word ik door Guido uitgedaagd om de grens op te zoeken. De grens van wat ik fysiek met mijn enkel kan, maar ook de grens van wat ik qua kracht en conditie kan. De oefeningen zijn elke week heel gevarieerd en ook met een programma voor thuis kan ik aan de slag. Ik merk dat door het trainen met Guido ik meer het randje op zoek en uitgedaagd wordt om door te zetten. Naast de variatie en kundigheid is het ook altijd fijn om er te zijn, de sfeer is altijd heel prettig en gezellig!
Jop van Haaren
Jop van Haaren
13/10/2021
Na maanden rond lopen met rugklachten nu alweer maanden zonder klachten. Fantastisch resultaat door “anders” te kijken en juiste te behandelen. Hoeveel goed ademhalen kan uitmaken! Een aanrader!

Volg ons!

© Fysiotherapie Kracht - Privacy Policy