Terug naar het ‘oude normaal’

Het is begin april 2021, ik heb een klant in de praktijk en die zegt; ‘ik ben corona spuugzat, ik hoop dat we snel terug kunnen naar het oude normaal’. Diezelfde avond lees ik een blog van een huisarts in de regio. Ik citeer; ‘de enige oplossing om de lock-down en de grote aantallen ernstig zieken of overledenen door COVID-19 te stoppen is allen maar mogelijk door ons zelf weerbaar te maken tegen het virus en dat kan alleen maar door te vaccineren. Dus terug naar het oude normaal in 2021? Dan moet er massaal gevaccineerd worden tegen COVID-19!’

Begrijp me niet verkeerd. Iedereen moet zijn of haar eigen keuze maken voor wat betreft de vaccinatie. En ja, wellicht is dit voor nu de enige manier om op korte termijn afstand te doen van het corona virus. Maar als je het mij vraagt, en we iets moeten leren van deze corona crisis, is dat we zeker NIET terug moeten naar ons oude normaal.

De aarde is uit balans, de wereld is uit balans. We behandelen wereldwijd alleen symptomen. We moeten zoeken naar de oorzaak. Maar wat is deze oorzaak? We zijn vervreemd van onze basis behoeftes. De technologie verslaafd ons aan zoet en zout eten, we zijn lui en zijn verslaafd aan schermpjes. We plaatsen onszelf buiten de natuur, terwijl we onderdeel van de natuur zijn. We leven op te grote voet en nemen letterlijk te veel ruimte in.

Gaan we terug naar het oude normaal? Dan is het wachten op de volgende pandemie. Wij als mensheid hebben de aarde nodig! De aarde kan prima zonder ons als mensheid voortbestaan. Onze aanwezigheid op de aarde staat steeds meer onder druk. We vervuilen de aarde en verstoren de ecologische evenwichten. Alles wat we de aarde aandoen, doen we ons zelf aan. Wij zijn een stukje aarde.

Laten we stapje voor stapje stoppen met de roofbouw van onze natuur, en dus ons zelf. Besef dat jij vandaag met iedere kleine keuze grote impact maakt. Al onze keuzes maken de wereld van morgen. Hopelijk met een ‘nieuwe normaal’. De ecologie moet boven de economie komen te staan.

Ga inzetten op weerbaarheid en gezonde leefstijl. Jij hebt met jouw keuzes enorm veel invloed op je eigen vierkante meters. Maak slaap belangrijker, eet meer fruit en groente, minder vlees, beweeg meer buiten, ontspan meer, en reflecteer naar wat je ECHT belangrijk vindt. Vaar jij nog de juiste koers? Verdiep je in de samenhang van alles en kijk wat jij kan doen om je binnen en buitenwereld beter en mooier te maken. Heb geen oordeel over elkaar maar begroet elkaar, geef elkaar complimenten en wees vooral lief voor elkaar.

Pak je eigen verantwoordelijkheid!

 

Contact gegevens

 • Je kunt ons vinden in Sportcentrum Tijenraan gevestigd aan de Zwolsestraat 65, in Raalte.

 • Telefoon nummer
  Guido: 06 – 29383267
  Casper: 06 – 26752728

 • Post adres:
  Fysiotherapie Kracht
  Zwolsestraat 65
  8101 AB Raalte

Richard Huijsmans
Richard Huijsmans
25/02/2022
Door een goede diagnose, no nonsense behandeling en goede tips, was ik binnen de kortste keren rugklachten vrij. Door de goede adviezen blijf ik ook klachtenvrij. Ik ben mijn buurman dankbaar dat hij mij destijds adviseerde om naar Fysiotherapie Kracht over te stappen. Casper is een fijne behandelaar, die in samenwerking met mij probeert om de problemen zo snel mogelijk op te lossen..
Bodine ten Broeke
Bodine ten Broeke
08/02/2022
Kwam door aanraden van familie en vrienden bij Fysiotherapie Kracht voor mijn knieblessure. Ik kon snel terecht en ben ontzettend goed geholpen. Door alle oefeningen en tips heb ik geen last meer van mijn knie tijdens hardlopen. Ze nemen de tijd voor je en de sfeer is altijd prettig! Zou Fysiotherapie Kracht absoluut aanraden aan anderen!
Ronny Obdeijn
Ronny Obdeijn
03/02/2022
Guido geeft een duidelijke uitleg waar het probleem vandaan komt en geeft naast een effectieve behandeling, ook tips en adviezen om te voorkomen dat deze klachten terugkeren.
Tim in 't Veld
Tim in 't Veld
01/02/2022
Na een goede overzichtelijke intake zelf aan de slag gegaan met de tips van Guido. Door zijn duidelijke uitleg kan je makkelijk aan de slag. Er wordt duidelijk gemaakt dat je zelf met je lichaam en geest aan de slag moet en door deze kijk op de aanpak is het interessant om met je zelf aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard!
kaj verswijver
kaj verswijver
30/01/2022
Doordat ik af en toe wat te onbenullig met gewichten gooi in de sportschool ontstaan er wel eens wat pijntjes. Maar gelukkig naar 3 behandelingen al weer hersteld van mijn overbelaste elleboog. Hierna nog een paar oefeningen meegekregen voor een oude belssure aan mijn schouder. Ben voorlopig pijnvrij, maar als er weer een blessure ontstaat kom ik graag weer terug bij fysiotherapie kracht.
Monika Godeschalk - van den Brink
Monika Godeschalk - van den Brink
30/01/2022
Fijne sfeer, word gemotiveerd en gestimuleerd!!! Heb al veel bereik in deze maanden en ga er nog meer uithalen als het aan mij ligt.
Bianca Walraven
Bianca Walraven
28/01/2022
Eerlijke fysiotherapeut. Behandeld niet alleen de pijn maar onderzoekt ook waar het vandaan komt zodat het hele probleem aangepakt kan worden.
Frits Swuste
Frits Swuste
28/01/2022
Ik had regelmatig last van mijn onderrug. Na een paar behandelingen ging het al snel beter. Daarna veel oefeningen meegekregen die ik eenvoudig thuis kan doen.
Anniek Benjamens
Anniek Benjamens
28/01/2022
Sinds september train ik 1x per week met Guido. In verband met enkelletsel, vond ik het heel spannend om het sporten weer op te pakken en vooral er plezier in te krijgen, omdat fitness / krachttraining niet meteen iets is wat ik heel leuk vond. Iedere week weer word ik door Guido uitgedaagd om de grens op te zoeken. De grens van wat ik fysiek met mijn enkel kan, maar ook de grens van wat ik qua kracht en conditie kan. De oefeningen zijn elke week heel gevarieerd en ook met een programma voor thuis kan ik aan de slag. Ik merk dat door het trainen met Guido ik meer het randje op zoek en uitgedaagd wordt om door te zetten. Naast de variatie en kundigheid is het ook altijd fijn om er te zijn, de sfeer is altijd heel prettig en gezellig!
Jop van Haaren
Jop van Haaren
13/10/2021
Na maanden rond lopen met rugklachten nu alweer maanden zonder klachten. Fantastisch resultaat door “anders” te kijken en juiste te behandelen. Hoeveel goed ademhalen kan uitmaken! Een aanrader!

Volg ons!

© Fysiotherapie Kracht - Privacy Policy