Kracht pijler; slaap

Kracht één van de drie pijlers. Het fundament van onze praktijk.

 

De term kracht zal bij iedereen een andere associatie oproepen.
Bijvoorbeeld sterk zijn, zowel fysiek als mentaal, maar schuilt er in kwetsbaar zijn ook niet een enorme kracht!?
Voor ons staat deze term in ieder geval niet voor enorme spierballen.
Kracht staat voor het vertrouwen in het ongelooflijk herstellende vermogen dat een lichaam bezit.
Het is een overtuiging, een mindset.
Het is zeker zo dat op basis van onze huidige leefstijl het herstellende vermogen afneemt en we ziek worden.
Wat kan je dan praktisch doen om de overtuiging van kracht en herstel te ontwikkelen?

 

Zorg voor een uitgeruste start van de dag en maak van slaap je prioriteit!
De gedachte is vaak dat bij het ’s avonds in bed gaan liggen ‘de magie’ van het slapen automatisch gaat beginnen. Nou blijkt uit recente cijfers t.a.v. slaapkwaliteit ook wel dat het tegendeel waar is.
Eén op de drie Nederlanders geeft aan, in meer of mindere mate, een probleem te hebben t.a.v. het slapen.
Wereldwijd is dit één op de twee. En waarschijnlijk geldt deze verhouding ook al voor de Nederlanders, maar houden de mannen zich nog groot😉.

 

Beslissingen die je overdag neemt en het gedrag dat je vertoont, bepalen hoe je slaapt.
Dit geldt zowel op fysiek- als emotioneel terrein.

 

De basis van slapen is niks doen. Wanneer je overdag niet regelmatig niks doet, zal je gedurende de nacht ook steeds actiever worden. Wat resulteert in moeizaam in slaap vallen en regelmatig wakker worden.
Het lichaam krijgt steeds meer moeite om van het sympathische zenuwstelsel (actie) over te schakelen naar het parasympatische (rust en herstel).
In de maatschappij waarin we nu leven zijn er altijd prikkels en staan we continu AAN.
Ga tenminste drie keer per dag UIT.
Uit betekent dan ook voor gedurende dertig minuten geen prikkels die het brein activeren.
Praktisch betekent dit voor je uit staren, wandelen of fietsen in de natuur (zonder gebruik te maken van je smartphone). Sporten valt dus niet onder dit kopje niks doen, ook niet als dit in de buitenlucht is.

 

Nog meer inzicht en tips t.a.v. slaap lees je in de blog geschreven door Guido, via deze link.
https://www.fysiotherapiekracht.nl/blog/slaap/

 

Kon je tijdens het lezen van deze blog je ogen niet openhouden ;). Neem dan contact met ons op en we gaan samen achterhalen waarom je ’s nachts niet meer slaapt als een roos!

 

Volgende keer; het belang van voeding in relatie tot Kracht.

Contact gegevens

 • Je kunt ons vinden in Sportcentrum Tijenraan gevestigd aan de Zwolsestraat 65, in Raalte.

 • Telefoon nummer
  Guido: 06 – 29383267
  Casper: 06 – 26752728

 • Post adres:
  Fysiotherapie Kracht
  Zwolsestraat 65
  8101 AB Raalte

Richard Huijsmans
Richard Huijsmans
25/02/2022
Door een goede diagnose, no nonsense behandeling en goede tips, was ik binnen de kortste keren rugklachten vrij. Door de goede adviezen blijf ik ook klachtenvrij. Ik ben mijn buurman dankbaar dat hij mij destijds adviseerde om naar Fysiotherapie Kracht over te stappen. Casper is een fijne behandelaar, die in samenwerking met mij probeert om de problemen zo snel mogelijk op te lossen..
Bodine ten Broeke
Bodine ten Broeke
08/02/2022
Kwam door aanraden van familie en vrienden bij Fysiotherapie Kracht voor mijn knieblessure. Ik kon snel terecht en ben ontzettend goed geholpen. Door alle oefeningen en tips heb ik geen last meer van mijn knie tijdens hardlopen. Ze nemen de tijd voor je en de sfeer is altijd prettig! Zou Fysiotherapie Kracht absoluut aanraden aan anderen!
Ronny Obdeijn
Ronny Obdeijn
03/02/2022
Guido geeft een duidelijke uitleg waar het probleem vandaan komt en geeft naast een effectieve behandeling, ook tips en adviezen om te voorkomen dat deze klachten terugkeren.
Tim in 't Veld
Tim in 't Veld
01/02/2022
Na een goede overzichtelijke intake zelf aan de slag gegaan met de tips van Guido. Door zijn duidelijke uitleg kan je makkelijk aan de slag. Er wordt duidelijk gemaakt dat je zelf met je lichaam en geest aan de slag moet en door deze kijk op de aanpak is het interessant om met je zelf aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard!
kaj verswijver
kaj verswijver
30/01/2022
Doordat ik af en toe wat te onbenullig met gewichten gooi in de sportschool ontstaan er wel eens wat pijntjes. Maar gelukkig naar 3 behandelingen al weer hersteld van mijn overbelaste elleboog. Hierna nog een paar oefeningen meegekregen voor een oude belssure aan mijn schouder. Ben voorlopig pijnvrij, maar als er weer een blessure ontstaat kom ik graag weer terug bij fysiotherapie kracht.
Monika Godeschalk - van den Brink
Monika Godeschalk - van den Brink
30/01/2022
Fijne sfeer, word gemotiveerd en gestimuleerd!!! Heb al veel bereik in deze maanden en ga er nog meer uithalen als het aan mij ligt.
Bianca Walraven
Bianca Walraven
28/01/2022
Eerlijke fysiotherapeut. Behandeld niet alleen de pijn maar onderzoekt ook waar het vandaan komt zodat het hele probleem aangepakt kan worden.
Frits Swuste
Frits Swuste
28/01/2022
Ik had regelmatig last van mijn onderrug. Na een paar behandelingen ging het al snel beter. Daarna veel oefeningen meegekregen die ik eenvoudig thuis kan doen.
Anniek Benjamens
Anniek Benjamens
28/01/2022
Sinds september train ik 1x per week met Guido. In verband met enkelletsel, vond ik het heel spannend om het sporten weer op te pakken en vooral er plezier in te krijgen, omdat fitness / krachttraining niet meteen iets is wat ik heel leuk vond. Iedere week weer word ik door Guido uitgedaagd om de grens op te zoeken. De grens van wat ik fysiek met mijn enkel kan, maar ook de grens van wat ik qua kracht en conditie kan. De oefeningen zijn elke week heel gevarieerd en ook met een programma voor thuis kan ik aan de slag. Ik merk dat door het trainen met Guido ik meer het randje op zoek en uitgedaagd wordt om door te zetten. Naast de variatie en kundigheid is het ook altijd fijn om er te zijn, de sfeer is altijd heel prettig en gezellig!
Jop van Haaren
Jop van Haaren
13/10/2021
Na maanden rond lopen met rugklachten nu alweer maanden zonder klachten. Fantastisch resultaat door “anders” te kijken en juiste te behandelen. Hoeveel goed ademhalen kan uitmaken! Een aanrader!

Volg ons!

© Fysiotherapie Kracht - Privacy Policy