Hoe leidt voeding tot kracht?

Brandstoffen, bouwstoffen, vitamines, mineralen, aminozuren, anti-oxidanten etc…
Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Over voeding en diëten wordt zoveel geschreven en minstens net zoveel geld verdiend.
Wist je dat geen enkel dieet werkt? Dat de dieet industrie helemaal niet wil dat je je gewicht onder controle krijgt?
Veel diëten zijn gericht op calorie-restrictie met als gevolg dat je je stofwisseling verstoord.
Voor je het weet hop je de rest van je leven van dieet naar dieet.
Tot je op een gegeven moment denkt; ik geeft het op. Het werkt niet. Het heeft geen zin.

Voeding kan veel voor je doen, maar laten we het eerst eens loskoppelen van gewicht en je ideaalbeeld.
Ga voeding zien als je kracht en energiebron. Waar je ziekte mee kan voorkomen en je herstellende vermogen mee kunt optimaliseren.

Weleens gehoord van de brein-darm-as?
Om een ingewikkeld verhaal simpel te maken; de gezondheid van de hersenen wordt beïnvloed door de darmen.
Dus, dat wat je eet bepaalt ook hoe je je voelt. Darmen geven onderdak aan zo’n tien tot honderd biljoen individuele bacteriën.
Deze bacteriën die in je darmen leven doen mee in de conversatie met je brein. Via allerlei routes hebben zij invloed op je humeur, je gedachten en je gezondheid.
Dat wat we eten bepaalt voor een deel ons darm microbioom (een verzameling van bacteriën, schimmels, gisten en virussen).
Hoe de samenstelling van jouw darmbacteriën eruitziet, wordt dus o.a. bepaald door je voeding.
En al het (ultra) bewerkte voedsel met toevoegingen in de vorm van suiker, zout en vet breken een gezonde darmflora af.

Maar het is ook zo verdraaid lastig! Want ons brein kickt nou net op deze suiker, zout en toegevoegde vetten.
Het goede nieuws is dat wanneer je zoveel mogelijk onbewerkt en natuurlijk gaat eten. De bacteriën in je darmen die gek zijn op suiker het niet overleven. En niet meer kunnen schreeuwen naar je brein: WE WILLEN SUIKER!

Wat en hoe vaak moet ik dan eten om tot een energiek en krachtig lichaam te komen?
In dit geval geldt; one size fits none!
Tuurlijk zijn er algemene principes.
Stop met de hele dag door te eten. Beperk je tot drie keer per dag.
Eet zo natuurlijk mogelijk en ja onbewerkt.
Stop met calorieën tellen, natuurlijke producten zijn juist calorierijk!
Eet zowel verzadigd als onverzadigd vet- en eiwitrijk, matig je koolhydraat inname.

Jouw specifieke situatie. Met de eisen die jij aan jouw lichaam stelt. En de eventueel aanwezige “ziekte” bepaalt wat je nodig hebt!

Contact gegevens

 • Je kunt ons vinden in Sportcentrum Tijenraan gevestigd aan de Zwolsestraat 65, in Raalte.

 • Telefoon nummer
  Guido: 06 – 29383267
  Casper: 06 – 26752728

 • Post adres:
  Fysiotherapie Kracht
  Zwolsestraat 65
  8101 AB Raalte

Richard Huijsmans
Richard Huijsmans
25/02/2022
Door een goede diagnose, no nonsense behandeling en goede tips, was ik binnen de kortste keren rugklachten vrij. Door de goede adviezen blijf ik ook klachtenvrij. Ik ben mijn buurman dankbaar dat hij mij destijds adviseerde om naar Fysiotherapie Kracht over te stappen. Casper is een fijne behandelaar, die in samenwerking met mij probeert om de problemen zo snel mogelijk op te lossen..
Bodine ten Broeke
Bodine ten Broeke
08/02/2022
Kwam door aanraden van familie en vrienden bij Fysiotherapie Kracht voor mijn knieblessure. Ik kon snel terecht en ben ontzettend goed geholpen. Door alle oefeningen en tips heb ik geen last meer van mijn knie tijdens hardlopen. Ze nemen de tijd voor je en de sfeer is altijd prettig! Zou Fysiotherapie Kracht absoluut aanraden aan anderen!
Ronny Obdeijn
Ronny Obdeijn
03/02/2022
Guido geeft een duidelijke uitleg waar het probleem vandaan komt en geeft naast een effectieve behandeling, ook tips en adviezen om te voorkomen dat deze klachten terugkeren.
Tim in 't Veld
Tim in 't Veld
01/02/2022
Na een goede overzichtelijke intake zelf aan de slag gegaan met de tips van Guido. Door zijn duidelijke uitleg kan je makkelijk aan de slag. Er wordt duidelijk gemaakt dat je zelf met je lichaam en geest aan de slag moet en door deze kijk op de aanpak is het interessant om met je zelf aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard!
kaj verswijver
kaj verswijver
30/01/2022
Doordat ik af en toe wat te onbenullig met gewichten gooi in de sportschool ontstaan er wel eens wat pijntjes. Maar gelukkig naar 3 behandelingen al weer hersteld van mijn overbelaste elleboog. Hierna nog een paar oefeningen meegekregen voor een oude belssure aan mijn schouder. Ben voorlopig pijnvrij, maar als er weer een blessure ontstaat kom ik graag weer terug bij fysiotherapie kracht.
Monika Godeschalk - van den Brink
Monika Godeschalk - van den Brink
30/01/2022
Fijne sfeer, word gemotiveerd en gestimuleerd!!! Heb al veel bereik in deze maanden en ga er nog meer uithalen als het aan mij ligt.
Bianca Walraven
Bianca Walraven
28/01/2022
Eerlijke fysiotherapeut. Behandeld niet alleen de pijn maar onderzoekt ook waar het vandaan komt zodat het hele probleem aangepakt kan worden.
Frits Swuste
Frits Swuste
28/01/2022
Ik had regelmatig last van mijn onderrug. Na een paar behandelingen ging het al snel beter. Daarna veel oefeningen meegekregen die ik eenvoudig thuis kan doen.
Anniek Benjamens
Anniek Benjamens
28/01/2022
Sinds september train ik 1x per week met Guido. In verband met enkelletsel, vond ik het heel spannend om het sporten weer op te pakken en vooral er plezier in te krijgen, omdat fitness / krachttraining niet meteen iets is wat ik heel leuk vond. Iedere week weer word ik door Guido uitgedaagd om de grens op te zoeken. De grens van wat ik fysiek met mijn enkel kan, maar ook de grens van wat ik qua kracht en conditie kan. De oefeningen zijn elke week heel gevarieerd en ook met een programma voor thuis kan ik aan de slag. Ik merk dat door het trainen met Guido ik meer het randje op zoek en uitgedaagd wordt om door te zetten. Naast de variatie en kundigheid is het ook altijd fijn om er te zijn, de sfeer is altijd heel prettig en gezellig!
Jop van Haaren
Jop van Haaren
13/10/2021
Na maanden rond lopen met rugklachten nu alweer maanden zonder klachten. Fantastisch resultaat door “anders” te kijken en juiste te behandelen. Hoeveel goed ademhalen kan uitmaken! Een aanrader!

Volg ons!

© Fysiotherapie Kracht - Privacy Policy